Logo

Event MIX

Merliniego wsparło kulinarnie Show Rum Warsaw 2019

Za nami pierwsza odsłona festiwalu Show Rum Warsaw. Za jego koncept kulinarny odpowiadało kultowe miejsce dla wszystkich miłośników prawdziwie soczystych steków i intensywnych w smaku owoców morza – Restauracja Merliniego.

Rumy z trzciny cukrowej, finiszowane między innymi w beczkach po whisky, wytwarzane w najstarszych destylarniach świata – to wszystko czekało na odwiedzających pierwszą edycję festiwalu Show Rum Warsaw 2019. Impreza (niemal w całości dedykowana miłośnikom rumu) bez wątpienia pokazała, że kategoria ta stanowi jeden z najprężniej rozwijających się segmentów alkoholi – nie tylko w Polsce, lecz także i całej Europie.

Za sprawą konceptu kulinarnego, za który odpowiadała Restauracja Merliniego, uczestnicy przekonali się, jak ogromne są możliwości przybierania najróżniejszych form aromatycznych i smakowych tego trunku.

– Cieszymy się, że organizatorzy nie zapomnieli tu o fanach dobrej kuchni. Dzięki temu dla wszystkich miłośników food pairingu mieliśmy okazję przygotować pokazy live cookingu, podczas których nie zabrakło krewetek w rumie z mango, chili i zieloną kolendrą czy wołowiny macerowanej w tequili – podkreśla Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.

Przypomnijmy, że festiwal odbył się 11 maja br. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie.