W czwartek 20 października 2016 roku, w Abu Dhabi (Zjednoczone Emiraty Arabskie) przedstawiciele poznańskiego Blow Up Hall 5050 odebrali dwie statuetki Haute Grandeur Global Hotel Awards™.
Blow Up Hall 5050 zwyciężył w 2 kategoriach: Best Suite Hotel Category w Europie, Best Boutique Hotel w Polsce
Nagrodę podczas Gali, która odbyła się w Fairmont Bab Al Bahr w Abu Dhabi odebrali Dominik Piechaczyk – Revenue Manager i Krzyszfof Malec – Event Manager Blow Up Hall 5050.
„To dla nas szczególne wyróżnienie, ponieważ o jej przyznaniu zdecydowało prawdziwe doświadczenie komisji, która anonimowo odwiedziła hotel.” – mówi Marta Klepka, wieloletnia Dyrektor Blow Up Hall 5050, która nie mogła uczestniczyć w Gali wręczenia nagród. Dopiero po ogłoszeniu nominacji do Haute Grandeur Global Hotel Awards™ zespół hotelu przypomniał sobie gości ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich, którzy pół roku wcześniej spędzili w hotelu kilka dni. „Świadomość, że jesteśmy w stanie zrobić doskonałe wrażenie na tak wymagających gościach sprawia, że wszyscy mamy ochotę dawać z siebie jeszcze więcej i zapewniać naszym gościom najwyższy możliwy komfort.” – dodaje Marta Klepka.
Blow Up Hall 5050 – awangardowy, efektownie zaprojektowany hotel butikowy, mieszczący się w należących do kompleksu Starego Browaru zabytkowych zabudowaniach, łączy innowacyjne technologie z luksusem w formie artystycznego eksperymentu. Każdy szczegół hotelu został zaprojektowany tak, by zapewnić jego gościom niepowtarzalne doznania. Każdy gość już przy wejściu staje się tu częścią dzieła sztuki Rafaela Lozano-Hemmera (artysty, którego jedno z ostatnich dzieł przekształciło Park Avenue Tunnel w Nowym Jorku w interaktywną instalację dźwiękową), znajduje się tu także gigantyczne dzieło Piotra Uklańskiego (jedyne permanentnie wystawiane publicznie w Polsce) i inne dzieła sztuki nowoczesnej z cenionej na świecie kolekcji właścicielki i twórczyni hotelu, Grażyny Kulczyk.
Blow Up Hall 5050 to również pierwszy na świecie „inteligentny hotel“, w którym iPhone’y pełnią rolę przewodnika i jeden z najczęściej opisywanych przez media zagraniczne niezwykłych hoteli na świecie (np. CNN, The Sunday Times, The Independent, The Diplomat, niemiecki Glamour).
Od kilku lat chefem kuchni jest tu Tomasz Purol, zdobywca wielu międzynarodowych i krajowych nagród, w tym tytułu „Top Chef” V edycji popularnego na świecie programu (emitowany na Polsacie), a w barze mieszczącym się w zabytkowej suszarni chmielu drinki przygotowuje m.in. finalistka konkursu Barman Roku World Class Poland 2016, Daria Bąk.
Haute Grandeur Global Hotel Awards™ to międzynarodowe nagrody przyznawane miejscom wyróżniającym się wybitną jakością usługi pod każdym względem, „dedicated to places that set the gold standard for outstanding hotel worldwide” – jak piszą o nagrodzie Organizatorzy konkursu. Jego głównym celem jest odkrywanie i rozpowszechnianie na świecie miejsc często niewielkich i lokalnych, ale zawsze oferujących niezapomniane wspomnienia („wow experience”), oferujących wyszukany i luksusowy serwis, godnych polecenia.
[galeria=”1″]
Więcej: https://hautegrandeur.com/
MW