Manufaktura Cieleśnica tworzy naturalne syropy na miodzie, które są limitowane, produkowane i wykańczane ręcznie. Różnorodność smaków polecana jest dla wszystkich, którzy cenią sobie niepowtarzalny smak i walory zdrowotne. Wartością Manufaktury są receptury na tradycyjne przetwory, które z pasją urozmaicane są o nowoczesne połączenia smaków. Zimową propozycją jest syrop korzenny do grzańca. Owocowy smak otulony przyprawami korzennymi to idealny przepis na klimatyczny napój!
Naturalne konfitury będą nie tylko doskonałym dodatkiem do pieczywa, ale także do serów, wypieków, naleśników i innych deserów. Te konfitury to smak lata zamknięty w słoiku bez konserwantów. Konfitura z wiśni wzbogacona jest smakiem kwiatu czeremchy, a konfitura z truskawek urozmaicona jest nutą prawdziwej wanilii – tutaj występują tylko niebanalne połączenia owoców, kwiatów i dodatków.
Manufaktura Cieleśnica powstała z pasji do smakowania życia i czerpania pełnymi garściami z otaczającej nas natury – zioła, owoce suszone, owoce liofilizowane – wszystko to znajdziecie w herbatach i mieszankach ziołowych. Herbata zielona, herbata czarna czy herbata owocowa – który rodzaj jest Waszym ulubionym? Te mieszanki dedykowane są dla osób, które uwielbiają delektować się smakiem herbaty w połączeniu z nutą owoców, ziół i kwiatów.
Szczególnie pasja do alkoholi rzemieślniczych pozwala eksperymentować z historycznymi recepturami przedwojennej Fabryki Wódek i Likierów w Cieleśnicy. Wyjątkowym powodem do dumy jest sekretna receptura likieru miodowo- ziołowego 44. Dlaczego 44? Bo ma w składzie 44 zioła, owoce i przyprawy, a także… 44% alkoholu. To tak zwany staropolski Krupnik, którym w dawnych czasach piło się strzemiennego, a obecnie jest polecany jako wspaniały digestiv.
Wszystkie te, jak i wiele innych wyjątkowych produktów znajduje się również w gotowych zestawach prezentowych. Te wyjątkowe kompozycje aromatów i smaków są dodatkowo niezwykle estetycznie zapakowane, aby sprawiać przyjemność również swym wyglądem.
Więcej newsów z branży TUTAJ.