W publikacji znaleźć można 20 różnorodnych przepisów nawiązujących do najlepszych, tradycyjnych polskich smaków w nowoczesnym wydaniu. Każdy z przepisów czerpie z bogactwa lokalnej przyrody, a jednym z jej kluczowych elementów jest sezonowość. Książka trafi m.in. do gości oraz partnerów biznesowych restauracji. W internecie dostępny jest także darmowy e-book.
Nie ma wątpliwości, że dedykowana książka jako narzędzie reklamowe to strzał w dziesiątkę dla każdej marki, która chce wyróżnić się na rynku i zbudować długotrwałe relacje z klientami. Książka – jako obiekt trwały – na długo pozostaje z odbiorcą, przypominając mu o marce i budując jej pozytywny wizerunek. W przypadku książki kucharskiej – takiej jak ta autorstwa szefa kuchni Novej Woli – może podkreślić rolę eksperta w branży, a także zaoferować klientom coś więcej niż tylko produkt – wiedzę i inspirację. Dodatkowo, jakość wykonania – od oprawy po papier – może eksponować prestiż i profesjonalizm firmy, co jest szczególnie istotne w budowaniu postrzegania marki jako jakościowej i dbającej o detale.
Jak przekonują twórcy – pomysł na książkę kucharską desygnowaną marką Nova Wola kiełkował od dłuższego czasu. Twórcy restauracji poszukiwali pomysłu, który pozwoli podzielić się z gośćmi restauracji bogactwem polskiej kuchni – nie tylko w postaci serwowanych na co dzień dań, ale także inspiracji i przydatnego know-how. Mając na pokładzie tak doświadczonego Szefa Kuchni, specjalistę z zakresu kuchni polskiej – Pawła Suchenka – pomysł na wydanie książki kucharskiej z autorskimi przepisami okazał się strzałem w dziesiątkę.
– Poznałem Pawła Suchenka niemal dziesięć lat temu, kiedy prowadził kuchnię w jednym z renomowanych luksusowych hoteli w Warszawie. Jego kulinarny talent od początku robił na mnie wrażenie – cechowała go prostota, doskonałe składniki, mistrzowska technika i wyśmienity smak. Nie ma wątpliwości, że restauracja Nova Wola szybko stała się istotnym punktem na gastronomicznej mapie tej części Warszawy, zdobywając liczne wyróżnienia i codziennie przyciągając setki gości, którzy pozostawiają entuzjastyczne opinie, równie pochlebne jak moje sprzed lat. Cieszymy się, że możemy podzielić się z gośćmi restauracji, entuzjastami polskich smaków – naszym najlepszym know-how. Zwłaszcza że właśnie obchodzimy trzecią rocznicę otwarcia naszego hotelu oraz restauracji – przekonuje Marcin Szymfel, dyrektor generalny Crowne Plaza Warsaw – The HUB oraz Holiday Inn Express Warsaw – The HUB.
Książka nosi tytuł „Smaki domu. Polskie przepisy na cztery pory roku”. Jest podzielona na cztery segmenty, a każdy z nich reprezentuje daną część roku. Znajduje się w niej 20 autorskich przepisów kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu.
Szef kuchni restauracji Nova Wola i autor wydanej książki kucharskiej od wielu lat rozwija oraz promuje kuchnię polską w nowatorskiej odsłonie. Jak sam przyznaje – jego miłość do gotowania rozpoczęła się jeszcze w rodzinnym domu na wsi, gdzie dorastał w otoczeniu tradycyjnej, polskiej kuchni.
– Już od najmłodszych lat znajdowałem inspirację w prostocie i autentyczności naszych potraw takich jak kogel-mogel czy chleb z masłem i cukrem, a ulubione smaki z dzieciństwa do dziś przenoszę do własnych kart. Dziś, przygotowując potrawy, inspiruję się prostotą i bogactwem smaków kuchni staropolskiej. Pasjonuje mnie odkrywanie i odnawianie starych przepisów, łącząc je z nowoczesnymi metodami gotowania, przy jednoczesnym głębokim szacunku dla jakościowych składników i lokalnych produktów. Każdy składnik zasługuje na uwagę i staranne traktowanie, a harmonia smaków osiągana jest wówczas, gdy każdy element talerza znajduje swoje idealne miejsce, tworząc niezapomniane doznania kulinarne. Jestem przekonany, że wszyscy czytelnicy książki dadzą ponieść się różnorodności polskiej kuchni i będą wielokrotnie powracać do zaproponowanych przepisów – mówi Paweł Suchenek, szef kuchni restauracji Nova Wola, autor książki „Smaki Domu. Przepisy na cztery pory roku”.
Książka „Smaki Domu. Polskie przepisy na cztery pory roku” Pawła Suchenka to nie tylko kolekcja receptur, ale także świadectwo pasji i rzemiosła kulinarnego. W ten sposób, Nova Wola celebruje swoje trzyletnie istnienie na warszawskiej scenie kulinarnej, zapraszając swoich gości do wspólnego odkrywania głębi smaków Polski, które kryją się zarówno w lokalnych produktach, jak i w bogactwie kulinarnych tradycji. Dzięki dostępnemu bezpłatnemu e-bookowi, wiedza i doświadczenie szefa kuchni mogą stać się uniwersalnym przewodnikiem dostępnym dla każdego, kto pragnie w swoim domu odtworzyć klimat i smak rodzimej kuchni.
Więcej newsów z branży TUTAJ.