Belvedere Catering by Design miał zaszczyt obsługiwać podczas szczytu NATO dwie uroczystości najwyższego szczebla – kolację dla reprezentantów Państw Członkowskich NATO i kolację dla reprezentantów krajów partnerskich.
W dniu 8 lipca br. w Pałacu Prezydenckim zespół Belvedere Catering by Design przygotował uroczystą kolację dla Prezydentów i Premierów Państw zrzeszonych w NATO, pod przewodnictwem Generalnego Sekretarza NATO. Wśród gości byli m. in. Barack Obama, Angela Merkel, Francois Hollande, David Cameron, Justin Trudeau, Victor Orban.
W tym samym dniu Catering by Design zapewnił również oprawę cateringową kolacji w Zamku Królewskim, na którą zaproszeni zostali monarchowie, prezydenci, premierzy, Ministrowie Spraw Zagranicznych i Ministrowie Obrony Narodowej Państw niezrzeszonych w NATO.
Te dwa wydarzenia były okazją do zaprezentowania znamienitym gościom polskiej sztuki kulinarnej. Polska kuchnia w stylu fine dining wywarła duże wrażenie na uczestnikach kolacji. Zachwyciły takie dania jak: białe szparagi z rabarbarem i bazylią, wiejskie pomidory z twarogiem łomnickim, dorsz z młodym szpinakiem i czerwoną porzeczką, antonówka pieczona w sianie, krem z pędów sosny z lodami z kory brzozowej. Menu na obie uroczystości zostało stworzone przez Szefa Kreatywnego Marcina Przybysza, laureata prestiżowej nagrody Chef de l’Avenir. Desery przygotował Pastry Chef Rafał Gajownik. O dobór win zadbał sommelier Belvedere – Piotr Zieliński, który do wybranych dań zaproponował znakomite polskie wina.
– Jesteśmy zaszczyceni, że już po raz kolejny mogliśmy obsługiwać wydarzenie tak wysokiej rangi – mówi Artur Zymerman, Prezes Belvedere Gourmet Group – Cieszy nas, że podczas drugiego już obsługiwanego przez nas szczytu NATO mogliśmy promować polską kuchnię wśród najważniejszych osobistości na świecie. To dla nas naprawdę niezwykłe wyróżnienie.
Belvedere Catering by Design to firma z portfolio marek Belvedere Gourmet Group. Pozycjonowana jest w segmencie usług gastronomicznych premium. Catering Belvedere zajmuje się pełną obsługą cateringową wydarzeń: serwisem, aranżacją przestrzeni oraz przygotowaniem dań. Wykwintne menu tworzone jest przez Szefów Kreatywnych Grupy Belvedere: Henryka Nieciejowskiego i Marcina Przybysza. Oferta jest przygotowywana indywidualnie na potrzeby klientów i dostosowywana do charakteru oraz konwencji wydarzenia. Firma ma 25-letnie doświadczenie w obsłudze eleganckich kolacji, balów i oficjalnych gali, konferencji i kongresów.
PP