Wnętrza stref biznesowych na Stadionie Legii zostały odnowione przez partnera Legii – Belvedere Catering by Design, zyskując nową jakość. Sektory Gold i Silver zostały wyposażone w nowe bary, bufety i stacje live cooking. Usprawniona infrastruktura pozwoliła szefom kuchni Belvedere Catering by Design na przygotowanie ciekawej, urozmaiconej oferty kulinarnej.
Zmiany technologiczne i wizerunkowe (m.in. nowoczesna aranżacja wnętrz, designerskie stoły bufetowe oraz subtelne oświetlenie) są odpowiedzią na potrzeby Klientów przestrzeni biznesowych Legii.
Dzięki zróżnicowaniu stref Silver i Gold każda z nich uzyskała unikatowy charakter. W Strefie Gold znacząco podniesiono standard wystroju, co pozwoliło na stworzenie eleganckiego wnętrza. Pomimo to nie zapomniano o tradycjach kulinarnych – do menu wprowadzono elementy kuchni domowej opartej o produkty slow-food. Nie zabrakło takich tradycyjnych smaków jak smalec, kaszanka, czy salceson. Najlepszym świadectwem odpowiedniego doboru wędlin i produktów prosto z wiejskich farm jest duże zainteresowanie gości „stołem chłopskim”.
Strefa Silver dzięki wprowadzonym zmianom została znacznie ocieplona, zyskując przytulny, domowy charakter. Ma to odzwierciedlenie w menu – tu także jest miejsce na „stół chłopski”. Nowe aranżacje stanowisk live cooking zwiększyły atrakcyjność serwowanych ze stacji dań – pieczone ziemniaki z kurkami i masłem czosnkowym, peklowana szynka z kluseczkami śląskimi czy kofta z jagnięciny z humusem i tabouleh – to dania których koniecznie trzeba spróbować.
Inwestycja została przeprowadzona z myślą o dniach meczowych, ale nowe rozwiązania doskonale sprawdzą się także podczas biznesowych wydarzeń w dniach niemeczowych. Z pewnością warto rozważyć tę lokalizację przy organizacji wydarzeń korporacyjnych, prywatnych.
[galeria=”1″]
Zdjęcia: Mateusz Kostrzewa/ legia.com
JK