Logo

Event MIX

Marka Lubella otworzyła swoją restaurację w Warszawie

Prosta Pasta to nazwa pierwszej i wyjątkowej restauracji Lubelli, która kryje za sobą intrygujący, a do tego bardzo apetyczny koncept. Oficjalne otwarcie odbyło się 5 lutego 2024 roku na warszawskiej Pradze. Zebrani na kolacji goście mogli skosztować dań z menu pełnego rozmaitych potraw, przygotowanych na bazie makaronów gospodarza.

tam

Domowo z restauracyjnym twistem

Tego wieczoru Lubella zainspirowała grono gości, otwierając na jeden dzień wyjątkową restaurację pod nazwą PROSTA PASTA. Miejsce swoim wystrojem nawiązywało do domowego zacisza. Kanapy, wyspa kuchenna i domowe meble sprawiły, że wszyscy poczuli się jak u siebie. Uczestnicy kolacji mieli okazję zamówić dania ze specjalnie przygotowanego na to wydarzenie, makaronowego menu. Czy smakowało? Pozytywna atmosfera mówiła sama za siebie! Na koniec zamiast typowego rachunku wszyscy zostali poproszeni o oszacowanie restauracyjnej ceny swojego dania. Zdziwienie gości było ogromne, kiedy dowiedzieli się, że zapłaciliby za nie o wiele mniej. I tak np. makaron pióra z wędzoną szynką, pieczarkami i sosem serowym został wyceniony na 11,50 zł., a szarlotka z makaronem – pełnoziarniste pióra, z lodami i karmelem na 9,50 zł. Ten miły, zaskakujący akcent kolacji ukazał wszystkim, że dania domowe mogą także mieć restauracyjny twist. Oba doświadczenia: gotowania w domu, jak i jedzenia w restauracjach wcale się nie wykluczają. Podano nawet deser z makaronu, a wszystko po to, aby inspirować ciekawymi kulinarnymi rozwiązaniami, które można przenieść do domowej kuchni. Wszyscy uczestnicy opuścili kolację z głowami pełnymi pomysłów na proste i szybkie potrawy z makaronem Lubella.

Prosty pomysł = dobry pomysł

Lubella zdecydowała się na tę niecodzienną inicjatywę, aby pokazać, że w prosty sposób i z użyciem łatwo dostępnych składników można stworzyć dania godne restauracyjnej oprawy w przystępnej cenie. Domowe gotowanie również może dawać mnóstwo satysfakcji, smaku oraz doświadczeń rodem ze światowych restauracji. Aby dobrze zjeść nie zawsze potrzebujemy umiejętności szefa kuchni i grubego portfela. Wystarczy po prostu dobry pomysł! I jak się okazuje – dobry pomysł, to często prosty pomysł.

Ideę Lubelli zdecydowanie podzielali zaproszeni goście, a wśród nich przedstawiciele mediów oraz twórcy internetowi i gwiazdy: Lara Gessler, Paulina Krupińska, Krzysztof Ibisz, Michał Korkosz oraz Ciocia Liestyle, Zuzanna Lisowska, Mateusz Glen i Maciej Je. Wydarzenie poprowadziła Magdalena Grzebyk.

– Jestem bardzo za tym by uświadamiać, że jedzenie w domu może być równie pyszne jak te przygotowywane w restauracjach. Mój dzisiejszy makaron spaghetti z marynowaną dynią, pomidorkami i mascarpone był wyśmienity i z przyjemnością odtworzę go w domu. Przepis nie jest skomplikowany a składniki łatwo dostępne. – mówiła Paulina Krupińska.

Na koniec kolacji goście otrzymali specjalne paczki z przepisami i składnikami, aby móc odtworzyć danie w domu. Choć wieczór miał charakter zamknięty, to marka przygotowała dla każdego chętnego możliwość poznania kulinarnych przepisów wieczoru. Wszystkie dostępne już wkrótce na stronie https://uwielbiam.pl/marki/lubella.

Koncept kreatywny wydarzenia przygotowała agencja Polot.


Więcej newsów z branży TUTAJ.