Logo

Marketing MIX

Powstaje Studio Aruana – nowe miejsce na kulinarnej mapie Polski

Nauka gotowania, odkrywanie niezwykłych smaków, wyjątkowy czas spędzony pod okiem najlepszych Szefów Kuchni – to wszystko nadejdzie z początkiem tej jesieni – w październiku, kiedy to w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą, zostanie otwarte nowatorskie Studio Kulinarne Aruana.

Studio Aruana będzie przestrzenią do pracy, gotowania i wymiany doświadczeń dla miłośników sztuki kulinarnej, pasjonatów kuchni, ale też doświadczonych Szefów z kraju i zagranicy. Będzie miejscem, w którym oprócz samego gotowania można rozwijać myśl kulinarną, tworzyć nowe dania, koncepty i eksperymentować.  Na co dzień ma odzwierciedlać filozofię jaką kieruje się Szef kuchni restauracji Aruana Witek Iwański – filozofię kuchni niecodziennej, łączenia nieoczywistych składników i przedstawiania sztuki gotowania w prosty i spójny sposób, tak by każdy posiłek mógł zamienić się w spotkanie przy którym goście mogą zapomnieć o sprawach dnia codziennego.

 Zarówno goście restauracji, jak również Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą, w którym powstaje Studio, będą mogli wejść
w świat profesjonalnej kuchni oraz zjeść kolację w restauracji typu „fine dining”. Za Studio będzie odpowiadał Szef kuchni restauracji Aruana. W trakcie prowadzenia Studia będą do niego również zapraszani inni Szefowie kuchni. Witek Iwański został uznany „Młodym Talentem” podczas uroczystej premiery polskiej edycji przewodnika Gault & Millau 2015 oraz zdobył tytuł Chef de l’Avenir (szef przyszłości) przyznany w 2015 roku przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Umiejętności najwyższych lotów zdobywał w nagrodzonych gwiazdkami Michelin restauracjach w Sztokholmie i Oslo oraz w uznanym Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie.

– Gotowanie stało się modne – robimy to, bo efekty naszej pracy dają radość i satysfakcję nie tylko dla siebie, ale też dla najbliższych. Wspólne gotowanie to także świetny pomysł na integrację w pracy czy biznesie – można wówczas połączyć przyjemne z pożytecznym. Studio Aruana będzie miejscem wyjątkowym. Chcemy by była to przestrzeń wspólnej pracy, wymiany doświadczeń i umiejętności – mówi Grażyna Kowalczyk, Dyrektor Generalny Hotelu Narvil, Hotelarz Roku 2014.

[galeria=”1″]

Trzy strefy kulinarnych doznań

Powierzchnia użytkowa Studia to aż 140 m2 kreatywnej przestrzeni. Studio Aruana będzie podzielone na trzy główne strefy.

Strefa do pracy zostanie wyposażona  w najwyższej klasy sprzęt kuchenny. Ta strefa przeznaczona będzie dla uczestników warsztatów, lekcji gotowania i interaktywnych pokazów kulinarnych, jak i również dla kucharzy, zawodowców oraz Szefów kuchni, którzy przygotowywać tam będą pokazy i degustacje dla gości.

Druga strefa to tzw. Jadalnia, czyli miejsce gdzie goście mogą zjeść przygotowane przez siebie posiłki, jak również te sporządzone przez Szefa kuchni. Zaletą tej strefy będzie bliskość części kuchennej, zatem goście będą mogli zobaczyć na żywo jak wygląda powstawanie oraz serwowanie potraw przez Szefa i jego zespół. Dzięki temu Jadalnia może zamienić się na jeden wieczór w prywatną restaurację, gdzie oferowane menu będzie miało postać „czystej, niezapisanej kartki”, a co znajdzie się na talerzach gości zależeć będzie tylko od ich inwencji i pomysłu.

Trzecia strefa tzw. Wypoczynkowa, to miejsce, gdzie odbywać się będą spotkania z Sommelierem. Tutaj najważniejszy będzie relaks i poznawanie smaku doskonałego wina,  szlachetnej  whisky czy aromatycznej kawy. 

Projekt Studia wykonał: MONOS DESIGN Monika Ambrożej. 

JK