Logo

Marketing MIX

Dinner in the Sky – nowa atrakcja eventowa w Polsce

Z podniebnej restauracji w 2015 roku mogli skorzystać mieszkańcy Wrocławia i Warszawy, podczas organizowanego festiwalu Europa na Widelcu oraz podczas wydarzenia Warszawa jest Trendy.

Niepowtarzalną kolację można było skosztować 40 metrów nad ziemią, unosząc się nad Starym Rynkiem wrocławskim, czy też nad Placem Defilad, tuż obok Pałacu Kultury i Nauki. W ciągu 3 dni, wrocławianie i warszawiacy mogli korzystać z podniebnej restauracji, w której serwowano filiżankę kawy bądź lampkę wybornego trunku z odpowiednio dopasowanym poczęstunkiem. Można było również wyskoczyć na lunch ze znajomymi z pracy, czy też uczcić urodziny podczas wieczornej kolacji.

W przyszłym roku platforma Dinner in the Sky pojawi się w 4 miastach Polski, gdzie udział w całym wydarzeniu będzie mógł wziąć każdy kto zarezerwuje swoje miejsce przy stole. Dla gości podniebnej restauracji, szefowie kuchni przygotują specjalne menu pod lunch, kolację, czy też koktajl w chmurach. Organizatory gwarantują, wyjątkowe uniesienia!

Koncepcja stworzenia platformy Dinner in the Sky, narodziła się w Belgii, jednak w bardzo szybkim czasie, pomysł na organizację podniebnych eventów rozprzestrzenił się na cały świat. W dniu dzisiejszym Dinner in the Sky dostępny jest już w ponad 40 krajach na świecie: USA, Brazylia, Francja, Hiszpania, Chorwacja, Australia, itp. A już niedługo Dinner in the Sky obchodzić będzie 10-lecie istnienia na rynku światowym. W 2010 roku platforma pojawiła się na rynku polskim.

[galeria=”1″]

Na platformie Dinner in the Sky istnieje możliwość zorganizowania, tak jak sama nazwa wskazuje, podniebnych kolacji, spotkań biznesowych, konferencji prasowych czy też prezentacji nowych produktów. Możliwości wykorzystania podniebnego stołu jest wiele, a wszystko zależy od koncepcji planowanego wydarzenia.

– Przy platformie Dinner in the Sky, za jednym razem mogą zasiąść 22 osoby, które zapinane są w specjalne pasy bezpieczeństwa. Po środku platformy znajdują się dodatkowo miejsca stojące dla członków obsługi podniebnego stołu: kucharz, kelner, barman, czy też animator, muzyk, fotograf, itp. Gdy wszyscy goście zasiądą już na swoich miejscach, platforma za pomocą dźwigu o masie min. 160 ton, podnoszona jest na wysokość ok. 50 metrów nad ziemią i to właśnie na tej wysokości, szefowie kuchni serwują swoje potrawy Gościom, którzy smakując wykwintnych potraw mogą jednocześnie podziwiać przepiękną panoramę okolic – wyjaśnia Katarzyna Podsiedlik, Project Manager w FreeTime Poland.

Platforma Dinner in the Sky jest w 100% mobilna, dlatego też event, można zorganizować na terenie całego kraju. To właśnie dzięki odpowiednio dobranym lokalizacjom, które gwarantują wspaniałe widoki oraz spektakularnej oprawie, jak i wykwintnej kuchni serwowanej na wysokości ok 50 metrów nad ziemią, uczestnicy danego wydarzenia mogą przeżyć niezapomniane chwile in the Sky.

Za sprawą nieograniczonych możliwości wyreżyserowania eventu atrakacja znalazła się na liście World’s Most Extravagant Meals opublikowanej przez magazyn „Forbes”.

www.free-time.pl

JK