Logo

Event MIX

Deli Catering otwiera oddział w Katowicach

Deli Catering, krajowy lider na rynku kulinariów eventowych, otwiera się jeszcze bardziej na południową część kraju. Uruchomienie oddziału w Katowicach pozwoli na dalszą ekspansję tamtejszego rynku, podobnie jak sąsiadujących obszarów: Wrocławia i Krakowa.

Warszawska firma od dawna korzysta z dobrej koniunktury na rynku cateringowym, związanej ze zmieniającymi się preferencjami i nawykami żywieniowymi Polaków.  W relatywnie krótkim czasie, dzięki wysokiej jakości świadczonej usług oraz proekologicznemu podejściu, osiągnęła status lidera w segmencie kulinariów eventowych. Do niedawna Deli Catering prowadziło swoją działalność z poziomu siedziby w Warszawie, jednak wzrost aktywności w południowej części kraju oraz nawiązana, strategiczna współpraca z tamtejszymi ośrodkami skłoniła zarząd do uruchomienia Oddziału Południowego w Katowicach.

– Od dłuższego czasu obserwujemy wzrost naszej aktywności na terenie Katowic oraz w całym regionie Śląska. Blisko współpracujemy z katowickim „Spodkiem” oraz Międzynarodowym Centrum Kongresowym. Chcemy zintensyfikować naszą kooperację z tymi podmiotami oraz odpowiadać na zapotrzebowanie tamtejszego rynku na usługi cateringowe najwyższej jakości. Bez wątpienia będzie to możliwe dzięki otwarciu lokalnego oddziału – przekonuje Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający Deli Catering. Oddział w tym rejonie to również doskonała szansa na ekspansję sąsiadującego rynku wrocławskiego – dodaje Wiatralk.

Na czele oddziału stanie Agata Krupa, posiadająca kilkunastoletnie doświadczenie na rynku eventowym, cateringowym oraz hotelowym. Jej mocną stroną jest doskonała znajomość potrzeb klienta wyniesiona z poprzednich prac oraz rozeznanie rynku katowickiego.

-Śląsk to jeden z najszybciej rozwijających się regionów gospodarczych w Polsce, z rozbudowaną infrastrukturą eventową oraz rosnąca liczbą firm, co przekłada się na coraz większe zainteresowanie usługami w zakresie cateringu. Nasz oddział umożliwi dalszą ekspansję tego rynku. Jestem przekonana, że ugruntowana pozycja Deli Catering w połączeniu z unikalnym podejściem do produktu poskutkuje coraz szerszym portfolio klientów – twierdzi Agata Krupa kierownik oddziału południowego Deli Catering.

Uruchomienie oddziału w Katowicach to kolejny etap szerszej strategii firmy, która zakłada objęcie zasięgiem najbardziej aktywnych – z punktu widzenia świadczonych usług – rejonów kraju. Spółka monitoruje inne obszary polski i nie wyklucza w przyszłości poszerzenia siatki swoich oddziałów o nowe lokalizacje.