Przedstawiciele przemysłu eventowego zorganizowali kolejne spotkania branżowe. „BEZPIECZNY EVENT” odbył się na Torze Wyścigów Konnych Służewiec 8 lipca 2020 r. w odpowiedzi na obostrzenia dotyczące organizacji imprez w reżimie sanitarnym. Belvedere Catering by Design przygotowało usługę cateringu pozwalającą na bezpieczną realizację wydarzeń, którą zademonstrowano w hali namiotowej RAJT.
Obowiązujące obostrzenia i regulacje dotyczące bezpieczeństwa w dobie COVID-19 skłoniły Belvedere do podjęcia wyzwania i wprowadzenia rozwiązań, które z perspektywy firm cateringowych są działaniami nowatorskimi, wychodzącymi poza standardy codziennego funkcjonowania.
– Zapewnienie bezpieczeństwa podczas wydarzeń jest dla nas normą. Nasza kadra jest doskonale przeszkolona w obsłudze imprez dla instytucji na najwyższym szczeblu państwowym, takich jak Kancelaria Prezydenta, czy Kancelaria Premiera Rady Ministrów. Zatem na czas COVID musieliśmy jedynie uszczelnić procedury związane z organizacją spotkań biznesowych i rodzinnych, dostosowując je do obowiązujących obostrzeń. Zaufanie i renoma wypracowane przez lata u naszych Klientów, dzięki stosowaniu restrykcyjnych standardów, zaowocowały już kilkudziesięcioma realizacjami w okresie pandemii. Zwłaszcza w tym czasie Klienci zwracają się do zaufanych Partnerów, gwarantujących najwyższą jakość i bezpieczeństwo. W ramach akcji wsparcia służby zdrowia dostarczaliśmy przez 3 miesiące posiłki do szpitali i ośrodków medycznych podczas pierwszej fali koronawirusa, codziennie stykając się z procedurami bezpieczeństwa. Czujemy więc, że jesteśmy dobrze przygotowani do kolejnych wyzwań.– komentuje Beata Bronowicz, Dyrektor ds. Sprzedaży i Marketingu Belvedere Gourmet Group.
Przygotowując posiłki, Belvedere utrzymuje najwyższe standardy jakości, zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej i zaleceniami WHO w kwestii zachowania szczególnej higieny. Pracownikom regularnie mierzona jest temperatura. Kucharze pracują w systemie zmianowym, w jednorazowych rękawiczkach lateksowych, maseczkach oraz specjalnych ubraniach ochronnych, zachowując 1,5 dystans. Obsługa kelnerska podczas wydarzenia także pracuje w rygorze sanitarnym.
Jako organizator „Bezpiecznego Eventu” Belvedere Catering zagwarantowało, aby przed wejściem każdemu z Gości zmierzono temperaturę i umożliwiono dezynfekcję rąk. Dodatkowo, dla komfortu Gości Partner wydarzenia, APH Ozo, zapewniło kompleksową, całkowicie bezpieczną dla zdrowia dezynfekcję mgłą z nanopęcherzyków ozonu w komorze ozonującej najnowszej generacji. Podczas wydarzenia zaaranżowane zostały – zabezpieczone kordonami – przygotowane przez szefów kuchni Belvedere stacje z daniami na zimno i ciepło, wydawanymi przez kelnerów wyposażonych w maseczki i rękawiczki jednorazowe. Przestrzeganie wymaganej odległości, bieżąca dezynfekcja elementów sprzętowych, ścisły rygor sanitarny podczas produkcji dań to standard pracy Belvedere Catering w czasie pandemii.
W trakcie wydarzenia odbył się panel merytoryczny, podczas którego poruszane były kwestie dotyczące problemów, z jakimi styka się branża eventowa z czasie pandemii oraz rozwiązania dotyczące bezpiecznej organizacji wydarzeń.