Logo

Event MIX

Uroczyście, oryginalnie i różnorodnie, czyli Mazurkas Catering 360° w akcji­

W maju br. Mazurkas Catering 360° świadczył kompleksowe usługi cateringowe podczas inauguracji nowej siedziby jednej z firm na terenie Centrum Logistycznego Pass Błonie. Było uroczyście, oryginalnie i różnorodnie.

W ramach całodniowej imprezy świadczenia Mazurkas Catering 360° obejmowały lunch ze stacjami grillowymi i gastronomicznymi oraz uroczystą trzydaniową kolację serwowaną z ceremoniałem gastronomicznym dania głównego, bufetami w formie fingerfoodowej i koktajlowej oraz stacjami live cooking.

Jak na wiosenną porę przystało, lunch dla ponad 200 osób został zorganizowany w formie pikniku na terenie zielonym należącym do firmy. Goście mogli wybierać spośród mnogości smakowitych zimnych i gorących potraw oraz deserów. Dopełnieniem były stacje gastronomiczne i grillowe oraz stacja live-cooking z pierogami nadziewanymi pieczoną gęsiną i macerowanymi śliwkami na żurawino-anyżowym sosie. Nowoczesne aranżacje bufetów i ciekawe dekoracje stacji sprawiły, że była to impreza plenerowa w eleganckim stylu.

Wieczorem przywitano gości kieliszkiem prosecco i przekąskami typu finger food. W czasie kolacji serwowanej 350 zaproszonym gościom podano jako pierwsze danie aromatyczny krem z borowików z warzywami korzennymi i pianką truflową. Jako danie główne Szef Kuchni Mariusz Pietrzak zaproponował podhalańską jagnięcinę serwowaną z musem z batatów z blanszowanymi warzywami, sosem rozmarynowym i tartymi pieczonymi kasztanami. Była też propozycja dla wegetarian – kotleciki z ciecierzycy i suszonych pomidorów na czarnej soczewicy, z groszkiem cukrowym i sosem z kumkwatu. Kolacja serwowana została zakończona słodkim akcentem w postaci musu mango nadziewanego czekoladowym biszkoptem aromatyzowanym Cointreau serwowanego na chrupkim orzechowym postumencie i sosie z granatów.

Aby podkreślić uroczysty charakter kolacji przy serwisie dania głównego zastosowany ceremoniał gastronomiczny – znak rozpoznawczy Mazurkas Catering 360°, który niezmiennie spotyka się z ogromnym zainteresowaniem gości. Drugi mocny punkt kulinarnego show stanowiło ceremonialne wniesienie Wielkiej Ryby, czyli 40 kg miecznika, który następnie był serwowany gościom przez kucharza na jednej ze stacji gastronomicznych.

Po części serwowanej goście mogli skosztować dań w formie koktajlowej i fingerfoodowej serwowanych na bufetach, do przygotowania których Szef Kuchni wykorzystał sezonowe warzywa i owoce, nie zabrakło również oryginalnych połączeń smakowych i słodkich akcentów.

Dzięki zaaranżowanym tematycznie stacjom live-cooking wieczorna kolacja była nie tylko uroczysta, ale również oryginalna i różnorodna. Cztery stacje gastronomiczne rozciągały się na długości 20 m. Królowały tatary, sushi, jadalne insekty i wspomniana już wielka ryba. Niezwykłym zainteresowaniem gości cieszyła się przede wszystkim stacja z jadalnymi insektami obfitująca w różnorakie specjały takie jak: szarańcza pustynna smażona na maśle z morską solą, larwy pącznika smażone na chrupko, karaczany madagaskarskie w czekoladzie aromatyzowanej imbirem i wiele innych.

– Dla Mazurkas Catering 360° niezmiennie najważniejszy jest cel, jaki przed eventem stawiają sami organizatorzy tak, aby również catering efektywnie wykorzystać do jego osiągnięcia. Dopasowane, specjalnie na potrzeby eventu stworzone menu, odpowienia oprawa i sposób jego podania oraz perfekcyjnie zaplanowana i zrealizowana logistyka przedsięwzięcia – to wszystko przyczynia się do tego, że charakter danego wydarzenia zostaje podkreślony, goście zapamiętują je na długo, a organizator jest zadowolony z osiągniętego efektu. Jesteśmy dumni, że Organizatorzy wybierają naszą firmę do organizacji imprez, które mają wzbudzić emocje wśród uczestników i pozostać zapamiętane  – mówi Katarzyna Lewandowska, Kierownik Działu Sprzedaży Catering Mazurkas Catering 360°.