Wrocław to miasto dla smakoszy, które słynie z dobrego jedzenia podawanego w urokliwym otoczeniu kolorowych kamienic i klimatycznych zaułków. Nowo otwarta, elegancka i pełna smaku Restauracja POLKA zaprasza Wrocławian i Gości, aby rozsmakować się w jedzeniu i zachwycić architekturą miasta.
Oto POLKA
Odwiedzając Polkę doświadczysz fuzji smaków składających się z lokalnych składników i wyrobów z akcentami wyrazistego smaku kiszonek. Szef Kuchni Paweł Marteklas jest jednym z tych szefów, którzy szkolili się w najlepszych restauracjach, ale w rzeczywistości jedyną rzeczą, której nie miał, była jego autorska kuchnia. Jako architekt smaku na nowo odkrywa przed nami staropolskie receptury i staje się znaczącym nazwiskiem na kulinarnej mapie Wrocławia. W jego menu nie brakuje regionalnych produktów, polskich wędlin i serów, a nawet tak znanych w kuchni staropolskiej- raków.
Apetyczna Przestrzeń
Wielkość i elastyczność aranżacji wnętrz Restauracji POLKA oferuje zarówno prywatność, ale również możliwość dostosowania do indywidualnych potrzeb, co jest niemożliwe do osiągnięcia w większości restauracji. Od dyskretnych spotkań dla przedstawicieli biznesu, po otwarte przestrzenie idealne na wyjątkowe wydarzenia w liczniejszym gronie.
Zaproszenie do wspólnego ucztowania
Całość w połączeniu z uśmiechniętą przemiłą obsługą i atmosferą gościnności tworzy jedyne i niepowtarzalne miejsce na kulinarnej mapie wrocławskiego rynku, które po prostu trzeba odwiedzić.
Autorem zdjęć jest studio: Pietruszka-fotografia