Villa Foksal w maju zasiliła szeregi Stowarzyszenia Branży Eventowej. Powiększyła tym samym grupę podwykonawców eventowych oferujących usługi cateringowe. To już szósty nowy członek Stowarzyszenia w 2016 roku. Obecnie SBE zrzesza czterdzieści jeden firm w ramach trzech filarów – agencje eventowe, podwykonawcy i lokalizacje eventowe.
Restauracja Villa Foksal świadczy usługi cateringowe od ponad 16 lat. Firma posiada ogromne zaplecze kuchenne i logistyczne, pozwalające na obsługę wydarzeń specjalnych realizowanych nawet dla kilku tysięcy osób. Zespół Villa Foksal legitymuje się doświadczeniem oraz posiada zasoby, które umożliwiają realizację kilku niezależnych projektów eventowych jednego dnia.
W swoim dorobku Villa Foksal ma organizację wielu prestiżowych imprez dla firm polskich, międzynarodowych oraz instytucji rządowych. Co roku firma realizuje kilkaset zamówień dotyczących konferencji, przyjęć firmowych, imprez masowych, premier, kongresów i wielu innych. W portfolio firmy znajdują się realizacje dla takich podmiotów, jak: TVN, Urząd Miasta st. Warszawy, PGE, Microsoft, Teatr Wielki, Złota 44, czy Bank Landaua.
– Gwarantujemy profesjonalizm i przeprowadzenie cateringu na najwyższym poziomie, spełniając życzenia i oczekiwania naszych Klientów. – powiedziała Sylwia Dąbrowska z Villa Foksal.
Villa Foksal jest szóstą po Pałacu Kultury i Nauki, Intelligent Technologies S. A., Akademii Rekomendacji, Super Power i Eventi.pl firmą, która wstąpiła w 2016 roku w szeregi SBE. W ubiegłym roku do Stowarzyszenia dołączyło dwanaście firm.