Czwarta edycja konkursu Inicjator Innowacji 2018 dobiegła końca. O oprawę kulinarną Gali, podczas której poznaliśmy zwycięzców, zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych – marka Deli Catering.
Inicjator Innowacji 2018 stanowił czwartą już edycję konkursu tygodnika Newsweek Polska. Jego misją jest promocja i wyróżnienie tych podmiotów, dla których szeroko pojęta innowacyjność jest motorem działania. Podczas wydarzenia ogłoszone zostały wyniki w kategoriach: Duże przedsiębiorstwa, MŚP, Start-Upy oraz Inicjatywa wspierająca ekosystem start-upów. W pierwszej z nich wygrała spółka WDX S. A. Z kolei główna nagroda w kategorii MŚP przypadła spółce Talkin’ Things. Jury postanowiło również wyróżnić dwie inne organizacje w tej kategorii – a dokładnie XT-PL oraz Warsaw Genomics. W kategorii start-upów zaś nagrodzona została spółka Genomtec. Co ciekawe, w tym roku jury zdecydowało nie przyznawać nagrody w ostatniej z kategorii.
Warto przypomnieć, iż w ubiegłym roku nagrodę główną w kategorii Duże Przedsiębiorstwa otrzymał Alior Bank, zaś w kategorii MŚP zwyciężył i-systems. Z kolei w kategorii Start-up przyznano trzy wyróżnienia i jedną nagrodę główną (kolejno Smart Fluid, Hector.24.com, mReh, zaś nagroda główna przypadła IDH (InDaHash) Media Limited).
O kulinarne doznania gości tegorocznej Gali konkursu zadbała marka Deli Catering, która specjalnie na tę okoliczność przygotowała innowacyjną oraz niezwykle zróżnicowaną strefę deserową, na którą składała się między innymi panna cotta z mleka kokosowego z wiśniami, truskawki w gorzkiej belgijskiej czekoladzie oraz mus mango z konfiturą rabarbarową i truskawkami.
Wydarzenie odbyło się 22 czerwca br. w Babce do Wynajęcia przy ulicy Młocińskiej 5/7 w Warszawie.