Wraz z poprawą pogody oraz rozluźnieniem restrykcji sanitarnych w Polakach obudziło się pragnienie weekendowych wyjazdów. Potrzeba natury sprawia, że dużą popularnością cieszą się obiekty zapewniające rozrywkę na świeżym powietrzu. O tym, jak zadbać o bezpieczeństwo gości oraz z jakich atrakcji mogą skorzystać odwiedzający, rozmawiamy z Kamilą Bilko kierownik ds. sprzedaży i marketingu Natura Mazur Resort & Conference Warchały.
Ponownie przyjmujecie gości. Jakie zmiany na nich czekają w hotelu?
Tak, rzeczywiście od 4 maja podejmujemy gości w naszym obiekcie. Przyjeżdżający do Natury Mazur muszą liczyć się z pewnymi zmianami. Przede wszystkim naszym gościom przebywającym w częściach wspólnych rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych i przestrzeganie wymaganego dystansu społecznego – min. 2 metrów odstępu osób spoza rodziny. W tym celu umożliwiliśmy zakup maseczek w recepcji hotelu a części wspólne, w których mogą gromadzić się goście, tj. restauracji, kawiarni, klubie nocnym, pokoju zabaw dla dzieci czy części Wellness i SPA, zgodnie z Rozporządzeniem, zostały zamknięte do odwołania. Dla jeszcze większego bezpieczeństwa gości oraz pracowników umieściliśmy na terenie obiektu dozowniki z płynem dezynfekcyjnym do rąk.
Aby goście czuli się szczególnie bezpiecznie, osoby niezakwaterowane mają bezwzględny zakaz przebywania w obiekcie. Ponadto, aby ograniczyć kontakt do minimum, proponujemy dzienne sprzątanie pokoju tylko na życzenie gościa i podczas jego nieobecności. Co więcej, personel sprzątający pracuje według ściśle określonych procedur bezpieczeństwa. Zwracamy się też do gości z prośbą, aby nie używali hotelowych suszarek łazienkowych.
Natura Mazur Resort & Conference to przede wszystkim piękna okolica.
Mimo pewnych ograniczeń związanych z korzystaniem z całej infrastruktury hotelowej Natura Mazur Resort & Conference ma nadal wiele do zaoferowania. Udostępniamy rowery, kajaki, rowerki wodne. Jest też możliwość wynajęcia boiska do siatkówki oraz toru do kręgli. Wszystkie sprzęty po użyciu dezynfekujemy.
Ponadto ogromnym atutem jest położenie hotelu. Jesteśmy zlokalizowani na skraju Puszczy Napiwodzko-Ramuckiej, w pobliżu terenów objętych programem “Natura 2000”, z daleka od miejsc publicznych, dworców, sklepów i galerii. Ogrodzony teren hotelu to kilkanaście hektarów ogrodu, lasu i plaży co daje spore możliwości bezpiecznego korzystania z atrakcji dodatkowych oraz wypoczynku na świeżym powietrzu.
Jak rozwiązaliście problem z zamkniętą gastronomią?
Natura Mazur Resort & Conference przykłada ogromną wagę do promowania kuchni regionalnej. Od samego początku stawiamy na produkty naszych lokalnych producentów, a nasze posiłki mocno nawiązują do tradycji Warmii i Mazur. W obecnej rzeczywistości dotychczasowa wizja smaku oraz wysokie standardy przygotowania dań nie uległy zmianie, jedynie forma podawania posiłków musiała zostać dostosowana do panujących warunków. Część gastronomiczna – dania jak i napoje – serwowane są do pokoi gości.
Jak widzicie przyszłość rynku eventowego w II połowie roku?
Jesteśmy pełni optymizmu. Większość zaplanowanych przyjazdów grup przypadających na „stracone” miesiące – kwiecień, maj, czerwiec – nie wycofuje się całkowicie ze swoich realizacji, a jedynie przesuwa terminy na kolejne miesiące bieżącego roku. Po zniesieniu zakazu organizowania spotkań biznesowych, konferencyjnych czy integracyjnych, jesienią spodziewamy się ożywienia branży MICE.