Event MIX 2018 – rok na miarę stulecia z Melon Catering

2018 – rok na miarę stulecia z Melon Catering

61
0
Melon Catering

Rok uroczystych bankietów, spektakularnych otwarć oraz okrągłych rocznic. Przełom roku to zawsze czas podsumowań i rozliczeń. W Melon Catering zastanawialiśmy się , co nam się udało osiągnąć i udoskonalić? Jakie cele i projekty zrealizowaliśmy i jaka jest pozycja naszej firmy na progu 2019 roku? Co nas czeka w przyszłości, jak będzie rozwijała się nasza branża, jakie będą trendy obowiązywały w najbliższym czasie?

Ubiegły rok był dla nas czasem bardzo dynamicznego rozwoju. Po raz pierwszy w historii Melon Catering wygrało prestiżowy konkurs Meeting Plannera i otrzymaliśmy dwie statuetki za nasze dotychczasowe dokonania. Byliśmy wielokrotnie zapraszani do realizacji wyjątkowych i prestiżowych wydarzeń. Poniżej przedstawiamy kilka realizacji, które najbardziej zapadły w naszej pamięci.

25-lecie Paszportów Polityki
W styczniu 2018 roku w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej w Warszawie odbyła się wielka, uroczysta jubileuszowa Gala rozdania Paszportów Polityki, podczas której mieliśmy przyjemność i zaszczyt serwować specjalnie przygotowane na tę okazję specjały naszej kuchni. Goście Polityki po raz kolejny mogli podziwiać przepiękne dekoracje i smakować doskonałe przekąski z regionalnej kuchni polskiej i międzynarodowej w wykonaniu mistrzów kuchni Melon Catering.

100-lecie ZAiKSU
19 marca 2018 roku w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej odbyła się uroczysta Gala Jubileuszowa Stulecia Stowarzyszenia Autorów ZAiKS. Wzięły w niej udział największe gwiazdy polskiej muzyki rozrywkowej, poważnej i jazzowej. Dla ponad 1600 osób zostały przygotowane bufety z przepysznym, na miarę 100-lecia, zimnym oraz gorącym menu. Największym przedsięwzięciem było przygotowanie oraz wyserwowanie ponad 100- kilogramowego tortu przygotowanego przez naszego znakomitego cukiernika.

20-lecie Gali Polskich Nagród Filmowych Orły 2018
26 marca, w Teatrze Polskim w Warszawie odbyła się 20. jubileuszowa Gala Polskich Nagród Filmowych Orły 2018, dorocznych nagród Polskiej Akademii Filmowej, której gospodarzem był Maciej Stuhr. Mieliśmy ogromną przyjemność uczestniczyć w tak prestiżowym wydarzeniu w roli sponsora. W ramach przygotowań do festiwalu zorganizowaliśmy cykl konferencji prasowych oraz wieczór galowy, podczas którego znamienici goście mogli spróbować specjałów naszej kuchni.

35-lecie firmy Dr Ireny Eris
Bankiet w klimacie lat 80. został zorganizowany w nowej hali produkcyjnej w Piasecznie dla ponad 400 osób. Na tę okazję przygotowano aranżację przestrzeni cateringowej oraz menu odnoszące się do minionej epoki. Serwowano m.in. befsztyk tatarski z jajkiem, siekaną cebulą, ogórkiem konserwowym i marynowanymi pieczarkami czy schab po warszawsku z masłem i chrzanem. W daniach gorących nie mogło zabraknąć pieczonej kaczki z majerankiem, a na deser prawdziwej, warszawskiej wuzetki czy eklerek. Atrakcją wieczoru był oryginalny saturator z wodą z sokiem, a także bufetowa serwująca kiełbasę spod lady.

25-lecie Walta Disney’a w Polsce
Podczas obchodów 25-lecia Walta Disney’a w Polsce, w Filharmonii Narodowej w Warszawie miały miejsce uroczyste urodziny Disney’a. Mieliśmy przyjemność organizacji cateringu na tym wyjątkowym wydarzeniu.

Premiera jednego z seriali Netflixa organizowana w budynku Ethos dla 150 osób
Catering całościowo nawiązywał do przyszłości. Kosmiczna feta rozpoczęła się od serwowania welcome drinka z dodatkiem aktywnego węgla. Kelnerzy Melona podawali czekoladki, przypominające kształtem tabletki, oblane białą czekoladą z wytrawnym środkiem dla przełamania i zaskoczenia smakiem. Następnie uruchomiliśmy stacje molekularne przyszłości, z których serwowaliśmy m.in. mus z czekolady usmażony w ciekłym azocie, sferyczny ser mozzarella pękający w ustach czy pasztet w gorzkiej czekoladzie. Kolejną niespodzianką były drinki podawane w menzurkach, kolbach czy laboratoryjnych miarkach. Dodatkowym, zaskakującym elementem był czarny pop-corn oraz kruczo-czarne wino.

25-lecie firmy Enel Med
Uroczysta kolacja i elegancki wieczorny bankiet w budynku Senator oraz koktajl w Teatrze Polskim dla 450 osób uświetniły obchody jubileuszu firmy.

Otwarcie salonu Balomonte – butiku z garniturami szytymi na miarę, firmy Grzegorza Krychowiaka oraz Marcina Roczniaka
Dostosowaliśmy się w 100% i przygotowaliśmy na miarę potrzeb tak prestiżowej marki, nowoczesne i zachwycające smakiem przekąski typu finger food. Melon Catering, po raz kolejny zaskoczył innowacyjnością, smakiem i wyjątkowym menu przygotowanym specjalnie na ten dzień.

Andrzej Bargiel i ekipa Sunt Leones wróciła z K2 – konferencja prasowa
22 lipca 2018 roku Andrzej Bargiel jako pierwszy człowiek w historii zjechał na nartach ze szczytu K2, jednego z najtrudniejszych ośmiotysięczników. Konferencja prasowa odbyła się w dniu 3 sierpnia 2018 w Warszawie, w nowoczesnym biurowcu przy ulicy Pięknej. W spotkaniu uczestniczyli: Andrzej Bargiel, Janusz Gołąb, Bartek Bargiel, Marek Ogień i Piotr Pawlus. Nie mogło tu zabraknąc poczęstunku przygotowanego przez Melon Catering.

Wrześniowy Kongres na Politechnice Warszawskiej
Po raz kolejny zorganizowaliśmy kompleksową usługę cateringową podczas międzynarodowej konferencji na Politechnice Warszawskiej. Przez cztery dni kongresu obsłużyliśmy prawie 5000 uczestników! Zadanie było o tyle trudne, że usługa cateringowa rozciągnięta była w czasie i całej przestrzeni campusu uczelni. Nasze duże doświadczenie, znajomość obiektów Politechniki Warszawskiej sprawiły, że wszystkie działania przebiegły bardzo sprawnie, a nasi goście po raz kolejny byli bardzo zadowoleni z pysznego jedzenia i profesjonalnej obsługi.

40. Jubileuszowy PZU MARATON WARSZAWSKI
30 września o godz. 9:00 na trasę 42,195 km wyruszyli uczestnicy jubileuszowej edycji Maratonu Warszawskiego. Impreza stała się miejscem wielu, osobistych przeżyć osób chcących się zmierzyć z tak mocnym dystansem. Z tej okazji w strefie adidasa dla uczestników maratonu kucharze Melon Catering przygotowali zdrowe menu dostępne ze stacji live cooking.

Fundacja DKMS
Na zaproszenie organizacji, do Polski przyleciała World Doctors Orchestra, składająca się ze 100 lekarzy o różnych specjalizacjach z 25 krajów świata. Grając koncerty muzyki klasycznej, lekarze wspierają organizacje pozarządowe działające prozdrowotnie. Nasza usługa polegała na zapewnieniu całodniowego cateringu w Polskim Radio w dniach 8-10 października oraz 11 października w Filharmonii Narodowej, gdzie odbył się uroczysty koncert i wieczór galowy wraz z bankietem. Nasze zaangażowanie, znajomość lokalizacji, doskonałe jedzenie i sprawna komunikacja z klientem przyczyniły się do naszego, kolejnego sukcesu. Jesteśmy dumni, że uczestniczyliśmy w tak wzniosłym wydarzeniu.
Premiera nowego zegarka TAG Heuer Connected Modular 41
Event odbył się w Galerii Mokotów w Salonie NOBLE PLACE. Serwowaliśmy, jak na TAG Heuera przystało, przekąski z półki premium, które zachwyciły gości Salonu.

Obchody 100-lecia Odzyskania przez Polskę Niepodległości
9 listopada w Filharmonii Narodowej odbył się uroczysty koncert. Mieliśmy ogromną przyjemność wysłuchać Uwertury koncertowej E-dur op. 12 , IV Symfonii – Symphonie concertante op. 60 i Balet Harnasie op. 55. Karola Szymanowskiego. Melon Catering był oficjalnym partnerem wydarzenia.

11 listopada pod patronatem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego serwowaliśmy biało-czerwone pierniki oraz napoje gorące dla wszystkich świętujących obchody osób. Piknik odbył się pod Kancelarią Prezesa Rady Ministrów. Natomiast dzień później, w Filharmonii Narodowej zorganizowaliśmy uroczysty koktajl dla Fundacji Cultura Memoriae. Kuchenni wirtuozi Melon Catering przygotowali menu specjalnie skomponowane na tę okazję. W wydarzeniu wzięło udział ponad 1000 gości.

Festiwal Krzysztofa Pendereckiego z okazji 85. urodzin kompozytora
W dzień urodzin Krzysztofa Pendereckiego, 23 listopada w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej w Warszawie odbyła się uroczysta gala poprzedzająca koncert Orkiestry Sinfonia Varsovia poprowadzony między innymi przez samego kompozytora. Podczas urodzinowego bankietu serwowaliśmy doskonałe wino oraz pyszne przekąski z ciepłego i zimnego bufetu. Największy entuzjazm wzbudził ogromny tort przygotowany w naszej pracowni cukierniczej. Ważący ponad 40 kg tort z podobizną kompozytora miał powierzchnię ponad 1,5 mkw. Grafika na torcie, przedstawiająca wizerunek jubilata stanowiła motyw przewodni Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego z okazji 85. urodzin kompozytora.

To tylko część wydarzeń, których w części byliśmy twórcami.
Premiera Huawei Mate 20 PRO w Zamku Ujazdowskim, otwarcie nowej stacji metra na Nowym Świecie, premiery ramówki TVP i Onet oraz setki innych równie ważnych eventów.

Chcielibyśmy podziękować za ten wspólnie spędzony rok, za zaufanie którym nas obdarzyli nasi klienci i za to, że od wielu lat jesteście niezmiennie z nami. Obiecujemy, że w przyszłym roku będziemy pracowali równie ciężko, żeby w dalszym ciągu zachwycać kulinariami i doskonałą organizacją na każdym etapie realizacji cateringu. Życzymy Wszelkiej Pyszności w Nowym 2019 roku.

Emilia Melon–Olchowicz, właściciel Melon Catering

Artykuł ukazał się w ostatnim numerze OOH event! Wersja online dostępna TUTAJ.