Za nami mecze rozegrane w katowickim Spodku. O oprawę kulinarną wydarzenia zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych – marka Deli Catering.
Choć turniej rozegrany w Katowicach dobiegł końca, przed nami kolejny etap Siatkarskiej Ligii Narodów Mężczyzn 2019 – cykl bowiem składa się z serii imprez, które zostaną rozstrzygnięte podczas nadchodzących weekendów. Warto przypomnieć, że w poprzedniej edycji siatkarskiej Ligi Narodów triumfowali Rosjanie, którzy w finale pokonali Francuzów (brąz zdobyli Amerykanie). Polska grała w turnieju finałowym i ostatecznie zajęła 5. miejsce.
O pełną oprawę kulinarną wydarzenia (tj. strefy VIP, zawodników, dziennikarzy oraz obsługi) zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych – marka Deli Catering. Na tę okoliczność przygotowany został zarówno filet z pstrąga marynowany w cytrusach na winno-pomarańczowym sosie z limonką i pieprzem, jak i perlica sous-vide z macerowaną śliwką na imbirowo-szafranowym sosie, a także karczek rolowany z wędzonym bekonem i szalotkami na sosie z czerwonego wina.
Na koniec warto wspomnieć, iż potyczki ćwierćfinałowe rozegrane zostaną 23 i 24 września, zaś półfinały oraz mecze o medale będą miały miejsce między 26 a 29 września.