W Osti-hotele, rodzinnej sieci do której należą krakowskie hotele Kossak, Senacki i Nobilium, który zostanie uruchomiony wiosną 2021, wprowadzone zostały dodatkowe systemy bezpieczeństwa epidemiologicznego. Dział housekeepingu opracował procedury związane z jeszcze większą dbałością o utrzymanie czystości.
– Spełniamy wszystkie wymagania bezpieczeństwa. W tym wytyczne Ministerstwa Rozwoju oraz Inspektora Sanitarnego – mówi Joanna Ostrowska, zarządzająca rodzinną siecią Osti-hotele z Krakowa.
– Komfort gości jest dla nas priorytetem. Dlatego, wprowadzając wymagane środki zapobiegawcze, szczególną wagę przykładamy do tego, aby nowe procedury nie tylko zapewniały maksimum bezpieczeństwa naszym gościom, ale jednocześnie były dla nich jak najmniej uciążliwe. Jednocześnie to czas wzmożonej aktywności i wykorzystania technologii do budowania więzi z tymi, którzy już odwiedzili hotel oraz dopiero będą wybierać obiekt, chcąc odwiedzić Kraków – podkreśla Joanna Ostrowska, zarządzająca rodzinną siecią Osti-hotele z Krakowa.
Czekając na gości w Osti-hotele nie próżnują. Pokaz gotowania pysznych, ale przede wszystkim zdrowych potraw oraz systematycznie streamingowane treningi dla turystów – to sposób na komunikację, jaki wybrał należący do sieci Osti-hotele Hotel Kossak. Jednocześnie to przykład tego, jak marka hotelarska może wykorzystywać swoje atuty w czasach kwarantanny. Kossak stawia na swój taras widokowy, a w jego tle: Wawel i Wisła – to, co przyciąga do niego największą ilość turystów z całego świata: Wielkiej Brytanii, Austrii, Danii, Niemiec, a nawet Dubaju.
– Czas kwarantanny to czas wzmożonej aktywności i wykorzystania technologii do budowania więzi z hotelowymi gośćmi, tymi, którzy już odwiedzili hotel, ale i z tymi, którzy dopiero będą wybierać obiekt, chcąc odwiedzić Kraków – mówi Joanna Ostrowska i dodaje: – Wychodzimy z kampanią, która promuje ideę budowania relacji. I wykorzystując w komunikacji naszą lokalizację, tworzymy wartość dla ludzi obserwujących nas w social mediach. Inspiracje kulinarne mistrza kuchni – doskonały czas, żeby się czegoś nauczyć, ale i poznać smaki, które są naszym znakiem jakości.
Goście, którzy przybędą do Restauracji Oranżeria, mogą na żywo obserwować szefa kuchni w pracy, a jest nim nie kto inny jak Michaił Kuduk – wielokrotny zwycięzcą polskich i międzynarodowych konkursów. Dziś sam zasiada w konkursach jako juror. Uczył się zarówno w Polsce, jak i za granicą, m.in. w Wielkiej Brytanii, Bośni i Hercegowinie oraz Norwegii. Kuduk marynuje aromatyczne mięsa i soczyste ryby. Komponuje bukiety warzyw, dobiera zioła, przyrządza proste, ale niezwykle smaczne i zdrowe sosy. A wszystko to na tarasie 7 piętra hotelu Kossak, gdzie znajduje się Restauracja Oranżeria, gdzie goście zwykle o tej porze roku przesiadują na tarasie, patrząc na niepowtarzalny widok.
To nie wszystko. Kossak co środę zaprasza na rewelacyjne treningi z Agnieszką Mroczek, trenerką personalną i właścicielką OMTC Training Center.
– W planach mamy kolejne inicjatywy, o których już wkrótce poinformujemy – zapowiada Joanna Ostrowska.