W dniach od 22 do 25 lipca b.r. na warszawskim Torze Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się jedno z najważniejszych wydarzeń hippicznych w Europie – Warsaw Jumping CSIO4*, międzynarodowe rywalizacje w skokach przez przeszkody. Belvedere Catering by Design oraz Restauracja Belvedere zajmą się przygotowaniem oprawy cateringowej wydarzenia.
Warsaw Jumping to prawdziwe święto dla wielbicieli tej dyscypliny. Według przepisów Pucharu Narodów każde państwo może w danym roku zorganizować tylko jedne zawody w randze CSIO (Concours de Saut International Officiel – Międzynarodowe Oficjalne Zawody w Skokach). Dyrektor imprezy – Dominik Nowacki podkreślił, że najważniejszym konkursem w programie będzie rozgrywany na poziomie czterech gwiazdek finał Longines EEF Series – nowy cykl w ramach rywalizacji o Puchar Narodów, dedykowany zawodnikom z Europy.
W zawodach weźmie udział 11 ekip, które otrzymały awans do startu w konkursie drużynowym. Będą to zawodnicy z Austrii, Czech, Danii, Niemiec, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Włoch, Norwegii, Hiszpanii, Szwajcarii oraz Polski.
Polskę reprezentować będą doskonali jeźdźcy: Jarosław Skrzyczyński, Wojciech Wojcianiec, Natalia Czernik, Przemysław Konopacki i Aleksandra Kierznowska. W tym roku na uczestników wydarzenia czeka także niebagatelna pula nagród do wygrania – blisko 1,8 miliona PLN.
Oprawą kulinarną stref VIP podczas Warsaw Jumping 2021 zajmie się Belvedere Gourmet Group przykładająca ogromną wagę do odpowiedzialności biznesowej związanej z zapewnieniem bezpieczeństwa i najwyższej jakości obsługi.
– Belvedere Gourmet Group z wielką radością przyjęła propozycję współpracy przy tak wyjątkowym wydarzeniu, jakim jest Warsaw Jumping CSIO4*. Z Torem Wyścigów Konnych Służewiec mamy bogatą historię wspólnych działań m.in. także przy tegorocznej Gali Derby 2021 i wiemy, jak zorganizować pracę. Ogromne cieszymy się, że Służewiec po raz kolejny wybrał zaufanego partnera, który doskonale poradzi sobie z obsługą cateringową tak prestiżowego i wymagającego wydarzenia. To dla nas ogromna nobilitacja. Bardzo cieszymy się, że będziemy mogli gościć w Restauracji Belvedere przedstawicieli Zarządu Longines EEF Series i Dyrektora Toru – pana Dominika Nowackiego – mówi Małgorzata Bronowska, Z-ca Dyrektora Sprzedaży Cateringu.
Menu przygotowane przez Belvedere Catering na Warsaw Jumping wyserwowane zostanie w formie eleganckich bufetów dopasowanych designem do rangi wydarzenia oraz do wyjątkowych, modernistycznych wnętrz Trybuny Honorowej na warszawskim Torze Wyścigów Konnych Służewiec. Znajdą się w nim dania kuchni polskiej skomponowane na bazie regionalnych, sezonowych składników takie jak: krem z łososia bałtyckiego z sosem chrzanowym, smażony halibut z młodym szczypiorem , oliwą oraz papryczkami chili na musie z młodej botwinki, zielone szparagi w emulsji cytrusowo – sojowej na musie z malinowych pomidorów z truskawkami i pędami młodego groszku, hummus szpinakowy z kuminem, natką pietruszki i olejem sezamowym a na deser między innymi tarta truskawkowa, panna cotta oraz torcik kawowy Mocca z białą czekoladą.
Na stołach bufetowych także nie zabraknie polskich akcentów dekoracyjnych: świeżych ziół – rozmarynu, tymianku czy lawendy i owoców – jabłek i gruszek.
Obsługa wydarzenia odbywać się będzie w pełnym rygorze sanitarnym. Dania serwowane będą przez kelnerów wyposażonych w maseczki oraz rękawiczki nitrylowe z bufetów zabezpieczonych kordonami.