Wydarzenia Les Journées Particulières – już niebawem dni otwarte Polmos Żyrardów

Les Journées Particulières – już niebawem dni otwarte Polmos Żyrardów

125
0

W dniach 20-22 maja 2016 Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) zaprasza na trzecią edycję Les Journées Particulières. W ramach tego wydarzenia w Polsce odbędą się dni otwarte w Polmosie Żyrardów, gdzie produkowana jest Belvedere Vodka – jedyna polska marka znajdująca się w portfolio globalnej grupy skupiającej dobra luksusowe.

Les Journées Particulières to okazja do zaprezentowania szerokiej publiczności wieloletniej tradycji i kunsztu producentów dóbr prestiżowych. Pierwsze dwie edycje dni otwartych LVMH każdego roku zebrały ponad 100 tysięcy zwiedzających. W 2011 roku otwarto drzwi ponad 25 zakładów we Francji i innych krajach Europy, a dwa lata później ta liczba wzrosła prawie dwukrotnie.

W 2016 roku gości przyjmie prawie 40 zakładów w 50 wyjątkowych lokalizacjach na terenie Europy – we Francji, Włoszech, Hiszpanii, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii oraz Polsce. Wśród nich znajdą się takie miejsca jak Salon Christian Dior na Avenue Montaigne w Paryżu, Warsztaty Louis Vuitton w Asnières, czy Zakład Produkcyjny Belvedere Vodka w Żyrardowie. Grupa LVMH zatrudnia 50 tysięcy osób w całej Europie, z czego prawie 200 to pracownicy Polmos Żyrardów.

Program wizyty w Zakładzie Polmos Żyrardów obejmuje prezentację unikalnego procesu produkcji Belvedere Vodka, omówienie najwyższej jakości składników używanych do produkcji wódek czystych i smakowych oraz przedstawienie standardów i sposobów kontrolowania jakości w kontekście 600-letniej tradycji wytwarzania wódki w Polsce. Zwiedzający zapoznają się także z programami społecznymi oraz ochrony środowiska, prowadzonymi przez zakład w Żyrardowie.

Produkowana jest wyłącznie z najlepszego żyta odmiany Dańkowskie, uprawianego w Polsce. Jest całkowicie wolna od dodatków i dopełniona wodą z własnej studni artezyjskiej. Belvedere Vodka łączy wiele pokoleń doświadczenia w produkcji wódki z bezkompromisowym zobowiązaniem wobec jakości.

PP