Logo

Event MIX

Targi WorldHotel zaskoczą nowościami

Trwają prace nad programem 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 12-14 października w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Nowością będą dwa konkursy, tj. Kulinarne Mistrzostwa Polski Roberta Sowy i Best Pastry Chef 2016 Tomasza Dekera.

Na targach spotkają się przedstawiciele sektora hotelarskiego, którzy chcą być na bieżąco z nowościami produktowymi, technologicznymi i usługowymi. To biznesowe wydarzenie skierowane jest do właścicieli i zarządzających hotelami, pensjonatami, ośrodkami wypoczynkowymi i konferencyjnymi, inwestorów, restauratorów, a także projektantów i dekoratorów wnętrz. Wystawcy zaprezentują kompleksową ofertę dla obiektów noclegowych – od wyposażenia pokoi, kuchni i sal restauracyjnych przez elementy dekoracyjne po rozwiązania informatyczne. Targi to także okazja, by skorzystać ze szkoleń dotyczących sprzedaży, marketingu czy zarządzania.

[galeria=”1″]

Gastronomia wizytówką hotelu
Profesjonalna obsługa oraz wygodnie urządzony pokój to tylko część sukcesu obiektu noclegowego. Doświadczeni managerowie wiedzą jak ważną rolę w usłudze hotelarskiej, w tym także wizerunkową, odgrywa restauracja i serwowane w niej doskonałej jakości potrawy i desery. Stąd pomysł, by w tym roku targom towarzyszyły pokazy kulinarne.

Robert Sowa będzie gospodarzem Kulinarnych Mistrzostw Polski, natomiast Tomasz Deker poprowadzi konkurs Best Pastry Chef 2016. – Będą one stanowiły ważne dopełnienie oferty dla hoteli – mówi Grzegorz Sendor, koordynator Targów WorldHotel. Co roku staramy się pokazać nowości i trendy w hotelarstwie. W poprzednich latach prezentowaliśmy wzorcową kawiarnię, odbywały się warsztaty kawowe czy pokazy barmańskie. W tym roku zaprezentujemy zmagania kucharzy i cukierników. Liczymy, że dla hotelarzy będzie to inspiracja, a także porcja wiedzy jak przyciągnąć gości wyśmienitą kuchnią. Warto pamiętać, że wysokiej jakości usługi gastronomiczne znacząco zwiększają dochody obiektu – wyjaśnia Grzegorz Sendor.

Jesienny Outlet HoReCa
Już po raz drugi równolegle do targów zostanie zorganizowany Jesienny Outlet HoReCa. W zeszłym roku cieszył się on dużym zainteresowaniem klientów, tak więc ponownie firmy z sektora gastronomiczno-hotelarskiego znajdą tam wysokiej jakości nowy i używany sprzęt w atrakcyjnych cenach. Już teraz warto zaplanować wizytę, by uzupełnić bądź wymienić wyposażenie i akcesoria.  

ww.worldhotel.pl

PP