Event MIX Eventowa uczta z Deli Catering Copy

Eventowa uczta z Deli Catering Copy

44
0
deli kucharze
W Deli Catering od samego początku postawiliśmy na specjalizację, jaką są kulinaria eventowe, stanowiące profesjonalne usługi cateringowe dla różnego rodzaju wydarzeń. Owa specjalizacja, a także odpowiednie przygotowanie, nowatorskie podejście oraz ciężka praca sprawiło, że przez ostatnie lata staliśmy się jednym z najważniejszych dostawców usług cateringowych na polskim rynku.

Obsługujemy gale, kongresy, konferencje, eventy firmowe, szkolenia oraz przyjęcia okolicznościowe, zapewniając kompleksową usługę – począwszy od spersonalizowanego menu, poprzez aranżację stołów i bufetów, obsługę kelnerską i barmańską, sprzęt cateringowy oraz logistykę. Co ważne, oferujemy wyjątkowe i niebanalne rozwiązania kulinarne, niezależnie od miejsca i liczby osób. Zdobywanie kolejnych doświadczeń podczas pracy na różnych obiektach w całej Polsce pozwala nam na jeszcze bardziej efektywną pracę. Propozycje menu i usług towarzyszących zawsze dostosowujemy do budżetu, indywidualnych sugestii i charakteru imprezy. Nie bez znaczenia są produkty, do których w Deli Catering przywiązujemy ogromną wagę. Sięgamy wyłącznie po te, zakupione od sprawdzonych dostawców. Rozmawiamy z nimi i nierzadko sami sprawdzamy, w jakich warunkach powstają ich „wyroby”. Z uwagą przyglądamy się także tym, którzy chcą dołączyć do grona naszych dostawców. Nie ma tu mowy o anonimowości i oparciu o wyłącznie dobre referencje. Dzięki temu mamy gwarancję, że żywność jest świeża i pozbawiona chemicznych dodatków. Warto w tym miejscu podkreślić, że nasza kuchnia to ponad 400 m2 zaplecza produkcyjnego, wyposażonego w nowoczesny sprzęt i nowatorskie rozwiązania technologiczne.

Naszym znakiem rozpoznawczym są FingerCoctail™, stanowiące artystyczne mini dania w formie finger food. Zapewniamy tu dostęp do ponad 1000 pozycji, reprezentujących różne style kulinarne i kuchnie z całego świata. Każde z naszych mini dań przygotowywane jest zgodnie z architekturą kulinarną, polegającą na takich połączeniach smakowych i produktowych, aby doznania jakie ze sobą niosą były pełnowartościową podróżą kulinarną. Jako dekorację stosujemy tu elementy molekularne (takie jak chociażby pianki sferyczne), a także własnej produkcji kawiory o smaku coli czy kiwi oraz jadalne bryłki złota, srebra lub miedzi. Oprócz tego, do prezentacji naszych finger food-ów używamy szeregu elementów, wykonanych zarówno z materiałów biodegradowalnych, jak i żywych plastrów drewna oraz kamieni naturalnych. Warto w tym miejscu podkreślić, że jako jedni z nielicznych proponujemy tu zarówno przekąski zimne, ciepłe, jak i słodkie. Finger food-y – za sprawą ich wielkości na tzw. jeden kęs – najlepiej sprawdzają się podczas różnego rodzaju wydarzeń premierowych, otwarć oraz spotkań biznesowych. To również idealny początek każdego dużego eventu, kiedy to goście przybywają na miejsce wydarzenia, czy też oddają się rozmowom kuluarowym.

Napoje alkoholowe to niezwykle istotna część eventu. Stanowią one, bez wątpienia, ciekawe urozmaicenie atrakcji danego wieczoru. Co więcej, mogą być one także wydarzeniem samym w sobie. Stąd każde duże wydarzenie eventowe – poza ofertą kulinarną – wymagać może uzupełnienia, jakim jest open bar. Jedną z naszych ostatnich nowości w tym zakresie jest własne rozwiązanie – Deli Coctail Bar, w ramach którego proponujemy kompleksowe rozwiązanie zarówno w kwestii profesjonalnej obsługi barmańskiej, jak i koktajli skomponowanych specjalnie na dane wydarzenie czy też mebli barowych. To właśnie tu bieżące trendy mieszają się z wpływami innych krajów i kultur. Nieustająco szukamy inspiracji w najbardziej egzotycznych częściach świata. Nie idziemy na łatwiznę – nasze dodatki są naturalne i sprowadzane z różnych zakątków. Poza standardową grupą alkoholi, sięgamy również po mniej znane pozycje.

Co więcej, nasi barmani to absolwenci Akademii Miksologii oraz praktycy szkoleni w oparciu o program i standardy Bartenders Association. Fantazyjne koktajle i drinki przygotowujemy w oparciu o alkohole wspólnie wybrane z klientem. Korzystamy wyłącznie z naturalnych składników, takich jak świeże owoce, przeciery oraz pulpy owocowe, które nie tylko importujemy z odległych zakątków, lecz także przygotowujemy samodzielnie. Nie bez znaczenia jest dla nas także to, w czym podajemy nasze koktajle. Stąd stawiamy na grube szkło z domieszką kryształu, naturalny kokos czy żarówki produkowane na zamówienie. Z kolei do chłodzenia koktajli sięgamy zarówno po lód w kostkach, suchy oraz kruszony, a także kule lodowe i ciekły azot. Oczywiście nie możemy tu zapominać o wyglądzie samych barów, stąd oferujemy również wiele opcji mebli barowych, które wspólnie z klientem dobieramy do scenografii i koncepcji eventu. Choć Deli Coctail Bar to nowe rozwiązanie, już teraz gros naszych klientów nie wyobraża sobie wydarzenia bez naszego Coctail Baru!

Kolejną naszą pozycją ofertową jest organizacja różnego rodzaju pikników, które najczęściej kojarzone są z okresem letnim, a co za tym idzie z wydarzeniami na świeżym powietrzu. Choć pikniki są doskonałą okazją do budowania relacji, stanowią one jednak nie lada wyzwanie – nie tylko w kontekście odpowiednio dobranego cateringu. Perfekcyjnie przygotowana potrawa to efekt końcowy szeregu podjętych działań, zaś u podstaw leży tu właściwa logistyka. Wierzymy, że dobrze zorganizowana usługa cateringowa to rozpoczęcie procesu planowania już od momentu przyjęcia samego zlecenia. Co ważne, precyzyjne zaplanowanie wszelkich działań pozwoli na szybszą reakcję w kontekście realizacji bieżących zadań. Warto podkreślić, że jeśli chodzi o logistykę, ważny jest tutaj nie tylko sam system transportowy, lecz także i rozmieszczenie stref gastronomicznych, ich montaż oraz właściwe zarządzanie zasobami ludzkimi podczas tych czynności. Mając to na uwadze, postanowiliśmy stworzyć ofertę, która obejmuje kompleksową obsługę piknikową. Zapewniamy również sprzęt, taki jak namioty, zadaszenia, grille (gazowe oraz węglowe), meble piknikowe oraz ławostoły. W zależności od potrzeb klienta, przygotujemy piknik z uwzględnieniem dań tradycyjnych i klasycznych. Z kolei, jeśli koncepcja wydarzenia na to pozwoli, zaproponujemy również dodatkowe rozwiązania, jak na przykład stacje live cooking. Wierzymy, że stanowią one doskonały kulinarny sposób na uatrakcyjnienie wszelkich uroczystości. To właśnie tu – na oczach gości – kucharz na bieżąco przygotowuje dla nich potrawy, opowiadając w trakcie pokazu o przepisie i sposobie podania dania. Nierzadko to sami goście mają możliwość wyboru składników, z których ma zostać przyrządzone danie, przyłączając się tym samym – pod czujnym okiem kucharza – do przygotowywania cześci dań. Obecnie live cooking przestaje być traktowany jako jeden z wielu elementów dobrej imprezy. To nierzadko główny punkt uroczystości, gdzie kucharz stanowi pewnego rodzaju atrakcję, a aktywne uczestnictwo gości pozwala na ich integrację. W ten sposób przygotowana potrawa bez wątpienia zostanie w pamięci na dłużej. Oprócz tego, na obsługiwanych przez nas piknikach nie brakuje także domowych lemoniad, które produkujemy we własnym zakresie w niemal 15 różnych smakach.

Na koniec kilka słów o naszej propozycji Akademii i Warsztatów Kulinarnych, których formułę dopasowujemy do indywidualnych potrzeb klienta. Organizowane przez nas zajęcia to doskonały sposób zarówno na firmową integrację pracowników, jak i towarzyskie spotkania w gronie przyjaciół. Jesteśmy przekonani, że czas wspólnie spędzony w kuchni służy budowaniu relacji, uczy pracy zespołowej oraz pozwala wyłonić lidera w grupie. Nasi uczestnicy otrzymują dostęp do profesjonalnego sprzętu kuchennego oraz pełnego zaplecza produktowego. Co ważne, formuła każdego planowanego wydarzenia jest opracowywana przez nas indywidualnie. Akademie Kulinarne możemy organizować w formie imprez plenerowych, w hotelach, centrach konferencyjnych oraz miejscach wskazanych przez klienta. Realizujemy je dla dowolnej liczby uczestników, gwarantując przy tym aktywne uczestnictwo każdego z nich. Niezależnie od tego, czy jest to wspólne gotowanie czy też konkurs z podziałem na grupy, wszyscy otrzymują solidną porcję praktycznej wiedzy, a zwieńczeniem każdego wydarzenia jest wspólna degustacja przygotowywanych dań. Niezapomniana zabawa oraz znakomite doznania kulinarne gwarantowane!
www.delicatering.pl

Artykuł ukazał się OOH magazine nr 2/2018. Pobierz wersję online TUTAJ.