Czas organizacji wigilii firmowych mamy już za sobą, nadszedł zatem moment na podsumowania. Grudzień to bardzo pracowity czas dla wszystkich – event świąteczny goni event świąteczny. Świąteczne imprezy firmowe to już w większości firm standard. Jak zatem sprostać rosnącym wymaganiom klientów i obsłużyć rekordową wprost liczbę imprez w krótkim czasie?
W grudniu firmy eventowe i cateringowe muszą zmierzyć się z nie lada wyzwaniem, jest to bowiem wyjątkowy miesiąc pod względem ilości realizowanych imprez, obsługiwanych w miejscach często bardzo rozproszonych geograficznie. Dla Mazurkas Catering 360° grudzień 2018 r. był rekordowy!
Podczas trzech najgorętszych tygodni Mazurkas Catering 360° obsłużył blisko 100 eventów w całej Polsce, a w czasie kulminacyjnych 6 dni było to nawet po 11 wydarzeń dziennie. Podczas świątecznego maratonu obsłużonych zostało łącznie ponad 11 000 osób z wykorzystaniem ponad 10 ton jedzenia. To był rekordowy grudzień!
Logistyka i dobra organizacja to jedno, drugie zaś to pasja i zaangażowanie, bez których nie byłoby udanej imprezy, nie mówiąc już o podobnej skali zrealizowanych eventów w tak krótkim czasie. A udana impreza to niewątpliwie taka, która zapada w pamięć gości. Jednym z elementów, który może się do tego przyczynić jest catering.
– Podczas organizacji świątecznych eventów kładliśmy nacisk na tradycję, ale nie zabrakło też niespodzianek kulinarnych, koniecznie w połączeniu ze stacjami Live Cooking – mówi Katarzyna Lewandowska, Kierownik Działu Sprzedaży Cateringu. – Stacje są elementem, który nie tylko służy zaspokojeniu głodu, ale stanowi też jedno z narzędzi wywołujących emocje, poczucie współuczestnictwa w samym cateringu. Możliwość interakcji z Kucharzem zawsze uatrakcyjnia czas spędzony na evencie. Oczywiście w przypadku imprez świątecznych poza dbaniem o podniebienie, pamiętaliśmy również o podkreśleniu klimatu Świąt odpowiednimi dekoracjami i aranżacją stołów bankietowych i bufetów. Kluczem do sukcesu jest zatem formuła 360 stopni – znak rozpoznawczy Mazurkas Catering 360°! – dodaje Katarzyna Lewandowska.
Catering 360° to usługa w pełni kompleksowa. Skonstruowana na potrzeby danego wydarzenia oferta, to efekt bogatego doświadczenia i wyraz kompleksowego podejścia do usługi cateringowej na evencie. Począwszy od precyzyjnie dobranych nakryć stołowych i eleganckiej zastawy, poprzez adekwatne stroje kelnerskie i indywidualnie dobrane menu, po dekoracje stołów i bufetów oraz atrakcje kulinarne, takie jak interaktywne stacje gastronomiczne czy profesjonalne akademie kulinarne. Taka formuła jest wyjściem naprzeciw oczekiwaniom klientów i spotyka się z uznaniem w ich oczach. Prawdziwy maraton wigilii firmowych, których realizację w tym roku powierzono Mazurkas Catering 360°, to jeden z dowodów na to, że taka formuła w połączeniu z doświadczeniem caterera jest właśnie tym, czego oczekują organizatorzy eventów.