W biowitalnym SPA kompleksu Manor House SPA można skorzystać z nowych zabiegów na twarz na bazie kosmetyków Caudalie, których przesłaniem jest „piękno skuteczne, naturalne i wyrafinowane”.
Do Menu SPA mazowieckiego kompleksu hotelowego Manor House SPA**** – Pałac Odrowążów***** wprowadzono zabiegi na twarz wykonywane na kosmetykach francuskiej marki Caudalie*. Są to naturalne kosmetyki, których składniki aktywne wykorzystują prawdziwe bogactwo winorośli oraz ich owoców. Sekretem młodości zawartym w winogronach są występujące w nich polifenole, które doskonale radzą sobie w walce z wolnymi rodnikami hamując proces starzenia się skóry. Viniferin, resweratrol, vinergy, polifenole, woda winogronowa i vinolevure to opatentowane substancje spowalaniające negatywne efekty upływu czasu i współczesnego stylu życia.
– Tempo życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, coraz bardziej przetworzone jedzenie odciskają swoje piętno na całym organizmie, również na skórze. Szukając kosmetyków do naszego SPA skupiliśmy się na naturalności i skuteczności. Zależało nam, by pomóc skórze pobudzić jej naturalną umiejętność do odbudowy, a przez to usunąć zmęczenie, poprawić jej wygląd i przywrócić blask. Dzięki kosmetykom Caudalie możemy osiągnąć wzrost produkcji antyoksydacyjnej obrony komórkowej. Zabiegi z ich wykorzystaniem czerpią piękno pochodzące z winorośli. Dla nas ważne jest także, że kosmetyki nie są testowane na zwierzętach, nie zawierają parabenów, olejków mineralnych i składników pochodzenia zwierzęcego, a firma jest przyjazna środowisku, opakowania wytwarzane są z papieru pochodzącego z recyclingu. Ponadto marka została stworzona z pasji i w poszanowaniu natury – to wszystko jest zgodne z naszą filozofią, którą propagujemy od lat – mówi Grażyna Wrona, Prezes i twórczyni Manor House SPA.
Kosmetyki Caudalie są produkowane na bazie cennych składników występujących w winogronach, które doskonale zwalczają oznaki starzenia się skóry. Najcenniejszym z nich jest zawarta w pestkach winogron tanina o działaniu ściągającym i przeciwzapalnym. Właściwości antyoksydacyjne wykazują również flawonoidy. Chronią materiał genetyczny, enzymy oraz lipidy błon komórkowych przed utlenianiem. Zapobiegają powstawaniu zmarszczek i sprawiają, że skóra nabiera młodego wyglądu oraz blasku. Kolejnym silnym antyoksydantem jest pochodzący z pędów winorośli resweratrol, który przywraca jędrność. Z kolei viniferin pozyskiwany z soków winorośli rozświetla i przeciwdziała przebarwieniom, a woda winogronowa bio z wyciągu z organicznych winogron działa nawilżająco oraz kojąco. Skład kosmetyków jest zgodny z nowym trendem Clean Beauty (to produkty wolne od substancji potencjalnie szkodliwych i drażniących, zawierające ekstrakty i składniki pochodzenia roślinnego, witaminy i minerały).
Zabiegi oparte na kosmetykach Caudalie są doskonałą alternatywą dla inwazyjnych metod np. wstrzykiwania kwasu hialuronowego czy botoksu. Idealnie wpisują się więc w autorski program odmładzający Akademii Holistycznej Manor House SPA Alchemia Zdrowia®. W tutejszych Gabinetach Bioodnowy można skorzystać m.in. z zabiegu Premier CRU dla cery dojrzałej. Jest to wyjątkowo skuteczny zabieg o kompleksowym działaniu odmładzającym, ujędrniający w widoczny sposób skórę, która pozostaje dłużej piękna. Połączenie substancji aktywnych z liftingująco-ujędrniającym masażem rollerem poprawia elastyczność skóry. Zmarszczki i drobne linie są wyraźnie wygładzone, a cera nabiera blasku i promienności. To prawdziwy rytuał przyjemności z naciskiem na intensywne doznania sensoryczne.
Markę Caudalie stworzyła Francuzka Mathilde Thomas wraz z mężem Bertrandem, którzy wykorzystali w kosmetykach siłę antyoksydacyjną polifenoli z winorośli i winogron. Rodzinna firma działa w zgodzie z naturą od ponad 20 lat, wprowadza na rynek kosmetyki o wysokich wartościach dodatkowych takich jak: witaminy C i E, przeciwzmarszczkowe antyoksydanty, resweratrol, kompleks kwasów hialuronowych mikro. Teraz zabiegi wykonywane na kosmetykach Caudalie poszerzyły unikatową ofertę holistycznego SPA hotelu Manor House.
*Caudalie [kodali] (pojęcie z dziedziny enologii) – jednostka miary czasu utrzymywania się w ustach aromatu wina po degustacji. Sekunda odpowiada 1 caudalie.